e-Duruşma

Yakın geçmişte mevzuat değişikliği ile hukuk pratiğine giren e-Duruşma geçtiğimiz hafta pilot mahkemelerin uygulaması ile hayata geçti. 

e-Duruşma sistemi avukatların bulundukları yerlerden online olarak taraf oldukları hukuk mahkemesi duruşmalarına katılmalarını sağlamak için tasarlanmış olan sistemdir.

            “e-Duruşma Talebi” Uyap Avukat Portal ve CELSE Mobil uygulaması üzerinden gönderilebilmektedir.  Duruşmaya 24 saatten az süre kalması durumunda talep gönderilemeyecektir. 

            Taleplerin onay işlemleri duruşmaya 24 saatten fazla süre bulunması durumunda yapılabilecektir. Bir talebin duruşmasına 24 saatten az süre kalması durumunda talep onay işlemi yapılmayacak, talep sistem tarafından otomatik olarak reddedilmiş kabul edilecektir. 

            Talebi onaylanmış avukatlar “Duruşma Sorgula” menüsünden “Duruşmaya Katıl” butonu ile dahil olabilecektir. 

            Talep gönderildikten sonra ilgili duruşma günü tekrar sorgulandığında henüz onay işlemi yapılmamış ve duruşmaya 24 saatten fazla süre bulunuyor ise talep durumu “Talep Değerlendiriliyor” şeklinde görülebilecektir. 

            Meslektaşlarımıza T.C. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün tavsiyesini hatırlatarak şayet e-Duruşma ile duruşmaya katılım sağlanacaklarsa Google Chrome tarayıcını kullanmaları bağlantı sorunlarını önlemek amacına hizmet edecektir. 

            Hatırlatmamız gereken önemli bir diğer husus ise ceza mahkemesi duruşmalarına e-Duruşma yolu ile katılım henüz mümkün değildir. 

Yorum bırakın